1a FESTA DE SLOWFOOD-CULTURES TROBADES de Catalunya

Publicado en Noticias
0

La FESTA DE SLOWFOOD-CULTURES TROBADES de Catalunya va tenir lloc el diumenge 6 de novembre a la bonica vila del Priorat anomenada El Masroig

Ha estat una iniciativa de Slowfood Catalunya i del Celler del Masroig i s’ha volgut recuperar la tradició de la Festa del Vi Novell, quan antigament a les cases es penjava una branca de pi i s’espinjolava la bòta per tastar el primer vi de l’any que coincidia també amb la matança del porc: “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”

Als antics trulls hi van haver taules amb presentacions informatives de la Comunitat de l’Aliment de Gallecs, Cultures Trobades, Prioritat, el Parc de les Olors, el convivium de l’Empordà, Dolça Revolució ,el Gepec…

Vam tenir un espai de fira pels productors slow del Priorat i Camp de Tarragona, tastos de diferents vins, olis, formatges, cerveses artesanes i altres productes interessants. Els participants van ser:

Avellana. cat
Benet
Bioiris
Cellers Montserrat Nadal
Cellers Orto
Celler Partida Creus
Celler dels Pins Vers
Celler Vermunver
Celler Ficaria
El Maset
Exquisit
Formatgeria Laura de Rasquera
Formatges El Tormo
Germans Crusells
Karme

L’assistència de visitants durant tot el dia va ser molt nombrosa . El dinar va anar a càrrec de l’Associació Xicòria que va fer menjar per duescentes-cinquanta persones.

El bon temps no ens va acompanyar i vam haver d’improvisar un espai dintre de la Cooperativa per totes les parades, al mateix temps que es feia la presentació del Vi Novell.

Agraïm la comprensió de tots els assistents del que va ser la primera festa de Slowfood Catalunya i també especialment a:

Agraïments:
Associació Xicòria
Cal Sendra
Celler del Masroig
Jaume Arnella
Pàmies Hortícoles
Pep Salsetes
Restaurant Celler de l’Àspic
Ignasi Boltó

Fins l’any vinent que celebrarem la segona festa en algun altre racó de Catalunya !!

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.