trobada d’estiu i tomatada

Publicado en Noticias
0

Ens vam trobar 60 persones per fer un tast del Tomaquet del Benac i de l’All de Belltall. L’acte va consistir en  reunir tomàquets del benac de diferents pagesos i de diferents pobles del Camp de Tarragona, per tal de fer una avaluació i un tast d’aquest producte tan apreciat a les nostres comarquesavaluació de diferents exemplars del tomàquet del benac

Entre els assitents hi havia diferents pagesos, productors de tomàquets, paradistes de verdures i experts en la materia. Es va fer un tast dels diferents tomàquets,  tan  ecòlogics com convencionals amb la corresponent explicació de les caracteristiques i de les diferencies dels tomàquets del benac.

A l’acte també van asistir l’Associació de Productors de l’All de Belltall que van presentar el seu projecte de recuperació de l’all de Belltall, de les caracteristiques d’aquest producte i de la seva  tradició i arrelament en el poble,  igualment presentaren la Festa de l’All que es celebra cada any el 6 d’Agost.

Durant el sopar es va degustar diferents cerveses artesanes de “Les Clandestines” de Monferri, els formatges de Colldejou, i l’oli de Rojala (varietat d’oliva molt de casa nostra.)

El nostre convivium ha presentat el Tomàquet del Benac , l’All de Belltall i l’Oli de Rojala per que entrin a formar part dels productes de l’Arca del Gust de Slow Food.

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.