sopar d estiu amb productes naturals

Publicado en Noticias
0

sopar d’estiu amb productes naturals

activitat d’estiu del convívium

sopar amb productes naturals

Aquest passat juliol vam organitzar una activitat lleugera i fresqueta, però no per això menys interessant. Com sempre vam reunir a diferents productors per que ens donessin a conéixer els seus productes per acabar amb un tast i tertúlia.

Va començar a intervenir en Marc Pinyol , gerent del grup fruiter de Benissanet, parlant de les diferents varietats de prèssec que es conreen segons el color, l’acidesa o dolçor i el moment de la collita. Ens va explicar que la majoria de la producció era destinada a l’exportació i que estaven intentant aconseguir la IGP (la indicació geográfica protegida) pel seus productes de la Ribera d’Ebre.

La Karme ens va parlar de la seva experiència en la fabricació artesana de coques i pizzes utilitzant només productes provinents de l’agricultura ecològica.

El Jacint i el Joan, com a membres de l’Associació de Defensa Vegetal (ADV) Gent del Camp ens van parlar del seu projecte d’agricultura . El Jacint Baltà, pagès, (www.bioiris.com) va parlar de que , seguint la tradició familiar pagesa, havia fet la transformació cap a l’agricultura ecològica i que comercialitza els seus productes “en cistelles” que porta a domicili a cada semana a persones que “entenen” el tipus de conreu que estan fent i estalviant –se la distribució. El Joan Domènec, tècnic agrícola, ens va explicar el procés de formació de l’ADV que agrupa els pagesos ecològics de les nostres comarques que, en lloc de competir, col·laboren entre ells compartint informació i ajudant-se planificant els conreus i intercanviant productes.

La Carme Pagès ens va fer una mica d’història dels 30 anys de “El Brot” la cooperativa de consum de productes ecològics de Reus. Va parlar des dels seus inicis quan costava molt trobar els proveïdors fins a l’actualitat que tenen proveidors de tot l’Estat i diversos pagesos de les nostres comarques, compten amb gairebé doscent s socis i s’estan plantejant ampliar el local.

La M. del Carme Ferrer ens va presentar el celler Barbàra Forès de Gandesa i ens va parlar de com seguint la tradició familiar “han transformat l’antic celler en una moderna instal.lació per a l’elaboració de vins”. Vàrem tastar el blanc Quintà de garnatxa blanca i el negre Templari amb garnatxa negra i morenillo. El Morenillo és una varietat autòctona de la Terra Alta de la que “hem iniciat la seva recuperació els darrers anys”. (http://www.cellerbarbarafores.com)

Gemma Peiri ens va parlar dels seus productes d’estètica corporal amb extracte de raïm del Priorat i oli d’avellana. (http://www.ninamasardevol.com/ )

El menu del tast va consistir en cigronets amb bacallà, tomàquet del benac, patata kenebec i enciam maravilla del Cosme, amb coques de la Karme i prèssecs de Benissanet. Tot acompanyat amb els vins Quintà i Templari de Bàrbara Forès.

Falset, 16 de juliol 2008

Deja tu comentario con

Los comentarios están cerrados.